Beste Italiaanse exporteur: Oranfrizer uit Sicilië

Rome – De prestigieuze prijs Grappolo D’Oro (Gouden Druif) voor de beste Italiaanse exporteur in de agf sector tijdens 2005 is dit jaar gewonnen door het bedrijf Oranfrizer. Opgericht in 1962, is Oranfrizer marktleider in de fruitproductie en -verkoop (vooral citrus) en in fruitsapproductie in Sicilië, dankzij sterke innovaties – € 12 mln. investeringen in tien jaar - en hoge kwaliteitstandaarden.

Oranfrizer bestaat uit twee afdelingen, de Juice Division (JD) en de Fruit Division (FD), met een totaal aantal van 150 medewerkers; in beide afdelingen vertegenwoordigt de Siciliaanse rode sinaasappel (de bekend tarocco variëteit) het meest belangrijke product. Maar Oranfrizer heeft een breder productaanbod want men teelt ook gele sinaasappelen, mandarijnen, celementines, citroenen, perziken, meloenen, peren en watermeloenen.


In 2005 bedroeg de citrusproductie 30.000 ton, met een omzet van €22,6 mln uit de fruitverkoop en € 3,7 mln uit de sapverkoop. Ieder product heeft Oranfrizer uit het juiste Siciliaanse gebied gekozen, om de beste kwaliteit te krijgen. Bovendien verricht Oranfrizer voortdurende controles van de producten, met aandacht voor de herkomst, rijping, smaak en teeltmethode welk altijd milieubewust moet zijn.

Dankzij en innovatief informatiesysteem, kan zowel de retail als de consument direct alle gegevens over een bepaald product inzien, zoals b.v. herkomst, teeltmethode, gedane controles enz. Daarom zal het niet verbazen dat Oranfrizer de vijf internationale certificaten heeft gekregen, waaronder UNI ISO (9001 op kwaliteit en 14001 op milieubescherming), BRC (British Retail Consortium) en het Bio keurmerk.

Oranfrizer heeft ook in logistiek geïnvesteerd en ze maakt gebruik van eigen transport, zoals 40 eigen koelvrachtwagens. De hoofdmarkten van Oranfrizer zijn Italië, Europa, Canada, Australië en Japan. Vandaag zal Oranfrizer, ter gelegenheid van Fruit Logistica in Berlin, met de Grappolo D’Oro prijs bekroond worden.

Bedrijfgegevens:
Oranfrizer
C.da Gagliola S.P. 28/I, km. 1,300
95048 Scordia (CT)
Tel. +39 095 7937111
Fax +39 095 7937192
Home Page: www.oranfrizer.it
Salvo Laudani – Marketing manager – salvo.laudani@oranfrizer.it

Publicatiedatum: 02-02-06
Auteur: Rossella Gigli
Copyright: www.agf.nl